С колело покрай Дунава от Видин до Дуранкулак

  • 28 юни 2018, 17:09
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%94%d1%83%d0%bd%d0%b0%d0%b2 %d1%83%d0%bb%d1%82%d1%80%d0%b02

Колоездачи от цялата страна ще се включат за пети пореден път в приключението Дунав Ултра. Феновете на колоезденето ще преоткрият красивия дунавски регион като изминат 670 км от Видин до Дуранкулак индивидуално, в екип от двама или в екип от четирима.

Уникалният маршрут по поречието на река Дунав минава през 90 населени места, туристически обекти, природни феномени и исторически забележителности. Според хора, впуснали се в приключените, той напълно заслужено бе отличен от Министерството на туризма като "Иновация на годината".

Стартът за всички е на 7 септември 2018 г. във Видин, но участниците сами избират своята скорост на придвижване, тактика на преминаване и темпо. Предизвикателството Дунав Ултра:Teamwork е както за професионални колоездачи, така и за любители. Основната цел е успешно достигане до крайната точка - 100% на собствен ход и на велосипед, както и преоткриване на екипните приключения.

Записването продължава, а до момента са се регистрирали 26 участници, сред които има и три дами, казаха организаторите. Осем екипа се регистрираха по двойки, един екип ще стартира с четирима съотборника. За първи път в приключението Дунав Ултра се впускат и румънски колоездачи, които ще минат за първи път по този веломаршрут.

"Да изпиташ емоцията от колоезденето по поречието на река Дунав и сред съмишленици, е една от основните цели на събитието. Популяризирането на Дунавския регион и на велотуризмът в него е нашият основен стимул вече пета година. Румънските участници са първата стъпка към популяризирането на велоприключението и на още по-широко международно ниво", казва Борис Бегъмов, създател на Дунав Ултра.

Стартът е на 7 септември 2018 във Видин, очаква се тази година да бъде подобрено времето за изминаване на веломаршрута, което през 2015 г. участниците преодоляха 682 км за 44:40:00 часа.

Записването продължава до края на юли на www.dunavultra.com/teamwork


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!