С конкурс великотърновско училище избра нов химн

  • 09 януари 2019, 17:02
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium  dsc0174

С конкурс във великотърновското основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ избраха своя нов химн. Инициативата на ръководството на школото и на училищното настоятелство е по повод предстоящия 50-годишен юбилей, който ще бъде честван на 18 януари с голямо тържество в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Именно тогава музикалното произведение ще прозвучи официално и тържествено.

Надпреварата бе обявена през октомври, а текстове изпратиха 19 участници – учители и ученици. Творбите бяха оценявани от жури, съставено от университетски преподаватели от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. След задълбочени дебати, породени от добрите предложения, комисията избра текста на Цветелина Маринова – старши учител в ОУ „Димитър Благоев“ – В. Търново.

Музиката и аранжиментът са написани от преподавателя по музика в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ Добрин Пелтеков.

„На всички участници в конкурса поднасяме нашите най-искрени благодарности. Благодарим ви за отговорното участие и творческата нагласа, за вдъхновението, което вложихте и отделеното време, посветено на нашето училище и неговия празник. Всеки текст бе достоен за номинация“, коментираха от училищното ръководство.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!