С нов паметник почетоха Апостола във Враца

  • 18 юли 2019, 14:20
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium dsc 3327

Нов бюст-паметник на Апостола на свободата Васил Левски откриха навръх годишнината от рождението му във Враца кметът Калин Каменов и председателят на общинския съвет Румен Антов. Новоизграденият паметен знак бе осветен от Врачанския митрополит Григорий в съслужие с отци от епархията.

Програмата продължи  с поетична композиция, в изпълнение на ученици на ИОУ „Васил Левски“, както представяне на паметни дати и събития от живота на Апостола. В знак на признателност, пред паметника на великия българин бяха поднесени венци и цветя, а екипът на Младежкия център, заедно с възпитаници на детски градини и граждани поставиха ръчно изработената гирлянда пред монумента на великия българин.

На събитието присъстваха още заместник-кметът Петя Долапчиева, общински съветници, директорът на ИОУ „Васил Левски“ – Румен Петков, представители на културни институции, ученици и граждани.

Паметният знак на Апостола е изработен от скулптора Цветан Цеков, а близо еднометровият бюст е творчески проект на братята Васил и Борис Цекови.