С ново облекло са в ТЕЦ "Бобов дол"

  • 20 февруари 2018, 11:36
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium 169 6962

800 комплекта работно облекло закупи ТЕЦ "Бобов дол" по предписание на инспекцията по труда, съобщиха експерти. Така целият състав от работници и специалисти на централата е оборудван за работа по изискванията за безопасен труд. Всичко платили от дружеството, каза изпълнителният шеф инж.Емил Христов.

Новото работно облекло е от док и с подплати отвътре, така че да издържа при електрозаваръчни работи, както и на други въздействия при специфичната работата в различните отделения на централата. Срокът му на употреба е 3 години. Докато сегашните комбенезони и якета "аварирали" при заваърчни и други технологични работи. Закупени са и над 100 чифта обувки. Работниците сами си ги разменят помежду си според размера, казаха тецаджии. 

В ТЕЦ "Бобов дол" все още няма сключен колективен трудов договор, но всички изисквания на Кодекса на труда и по условията за безопасен труд, както и възнагражденията и стимулирането, а и ваучерите за храна са регламентирани с разпореждане на ръководството на дружеството, каза изпълнителният директор на централата инж. Емил Христов.