С високопроходими автомобили снабдяват с хляб и свещи в община Кърджали

  • 08 март 2015, 14:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54d5d17435c5c

Кметовете на селищата, които са откъснати заради натрупания снег и пътищата са затворени снабдяват хората с хляб и свещи с високопроходими автомобили. Все още в многоот селата няма и електричество. В село Сипей и кв."Байкал"е прекъснато и водоснабдяването, поради спирането на електроподаването към помпената станция в кв."Байкал". 


Кметът на Кърджали Хасан Азис и членове на Кризисния щаб са на обиколки в засегнатите райони в общината. Обявен е горещ телефон за сигнали на гражданите в Общински съвет по сигурност. Със заповед на кмета дните 9 и 10 март са обявени за неприсъствени дни за всички училища и детските градини в селата.


 


В община Кърджали е ангажирана цялата налична техника за отваряне на пътищата. В момента работят 13 фирми и 40 машини за снегопочистването. За справяне с кризисната ситуация са набелязани мерки за отваряне на пътищата към селата Миладиново, Кокиче, Рудина-Сестринско, Мост-Бащино, Мост-Черешица, Мост-Крин-Звиница, а в района на Бойно - пътищата Стражевци-Кокошане, Бойно -Каменарци.


Днес е осигурен роторен снегорин за спешно отваряне на пътищата към Миладиново и Бащино, Звиница и Черешица, които са затворени от вчера за движение.Допълнителна техника е ангажирана и за отваряне на пътя за Черньовци, където има болна жена, която в понеделник по график е на хемодиализа в кърджалийската болница. След района на Миладиново снегоринът ще чисти в района на Болярци и Чилик.