С "Вън от България" осъмна офис на ДПС в Ловеч

  • 19 октомври 2014, 10:35
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5443938559882

Офисът на ДПС в Ловеч тази нощ е бил изрисуван с антитурски послания, съобщиха от партията.

На стъклата на предизборния щаб на ДПС със спрей е изписано: "Ако сме българи, няма да позволим второ турско робство", "Вън от България", "България над всичко", "Свобода или смърт" , "1393 г.".


От партията коментираха за БТА, че са изненадани от този акт, тъй като нито по време на предизборната кампания, нито в изборния ден е имало настроения срещу ДПС.


"Това ли е толерантността на българите спрямо другите етноси? Искаме да живеем заедно под един покрив и в един момент, когато ДПС има предизборен щаб в центъра на Ловеч, трябва да бъде осквернен. Това за мен е безумие, въпреки че аз работя за идеалите и ценностите на България и специално за Ловешка област", коментира
областният лидер на ДПС и заместник-областен управител на Ловеч Юнал Мъстънов.


Според него няма тенденция срещу ДПС в Ловеч, а това се дължи на случващото се в София, настройването срещу малцинствата от националистическите партии.


Мъстънов добави, че в Ловешка област водачът на листата на ДПС Джейхан Ибрямов е избран за народен представител с достатъчно на брой гласове. ДПС е трета политическа сила в областта, а от 2005 г., когато е увеличила избирателите си сто процента, броят на привържениците постоянно расте, допълниха от движението.


Мъстънов заяви, че от ДПС са подали сигнал в полицията и ще чакат институциите да си свършат работата.