Самодейци от Кърджали „премениха” кмета Хасан Азис с шопска носия

  • 29 юли 2015, 14:46
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 e629 0e1b

Самодецийците от кърджалийското НЧ „Родопски фар" се завърнаха с голямата награда от десетия национален събор „Богородична стъпка“, който се проведе на 25-26 юли в Старозагорски минерални  бани. Представители на фолклорните състави се срещнаха с кмета  Хасан Азис и „премениха” градоначалника със специална шопска носия. Те подариха на кмета и получения плакет от фестивала.


„Поздравявам всички певци и танцьори. Вашият ентусиазъм и професионализъм, вашата отдаденост към съхраняването и предаването на българските традиции  са повод за гордост !", каза градоначалникът. Той не скри, че като ученик сам е участвал  в танцов  състав при читалището в родното му село Мост. Кметът определи  самодейците от НЧ ”Родопски фар” като най-добрите посланици на  Източните Родопи  и им пожела успешно представяне  и на следващи надпявания и  фестивали. Само след седмица  изпълнителите заминават за  юбилейния  национален събор в „Копривщица 2015”.


Смесената група с ръководител Гинка Матева, мъжката група с ръководител Георги Бояджиев и индивидуалното изпълнение на Гинка Матева взривиха публиката и развълнуваха до сълзи председателя на журито акад. Крум Георгиев, сподели Иван Узунов, председател  на  кърджалийското читалището.


Георги Бояджиев, хореограф и художествен ръководител при НЧ „Родопски фар” допълни, че в курортното селище са се надпявали и надигравали повече от 3000 участници от 80 общини.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.


Още новини за Кърджали и региона четете ТУК.