Самозапалилата се жена в Стара Загора е с 85 процента изгаряния

  • 08 декември 2014, 13:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54859e7218a92

Състоянието на самозапалилата се жена в Стара Загора е много тежко.  Тя си драснала клечката без видима причина на ъгъла между улиците "Братя Жекови" и "Гладстон" в града на Липите сутринта.


„Пациентката би приета в спешно-приемното отделение с 85 на сто дълбоки изгаряния по тялото, раните бяха обработени и тя бе транспортирани в клиниката по термичнни изгаряниа в Пловдив“, съобщи зам.-шефът на отделението по анестизиология и интезивно лечение в старозагорската болница „Киркович“ д-р Петко Михайлов. Според него шансовете за оцеляване обгорената жена са минимални.


Малко след трагедията на мястото още личеше черен кръг от сажди, а встарни се търкаляаши парче найлон.


"Съседка ни звънна, че някаква жена гори, тя я видяла как се полива с туба бензин и ние с майка ми излязохме на балкона…Беше нещо страшно, гореше като факла“, каза ужасена една от очевидките, Пепа Енчева, която позвънили на тел. 112.


 

Според съседи на Силвия тя почти всяка сутрин разхождала по този маршрут любимия си кокер-шпаньол. А сега явно е минала сама по него, с фаталното решение.


Семейството на момичето има собствен магазин за железария, на партера на кооперацията, в която живеят на ул. „Гео Милев“. В него обичайно зад щанда били Силвия или баща и Недялко, а самата тя била и материално-отговорното лице на фирмата.


„Обикновено баща и е сутрин, но днес като излизах мярнах Силвия в магазина и само и махнах“, казва тяхната съседка Стоянка Хаджийска. Тя често пиела кафе с момичето и го познавала отблизо.


„Малко затворена и стеснителна е наистина, няма приятелки, не ходи по дискотеки и ресторанти, на пък е много уважително и почтително момиче“, съжалява за нещастието съседката.


Според нея семейството нямало никакви финансови проблем. Имали няколко собствени апартамента, единия дори давали под наем. Бащата, Недялко, се пенсионирал като зам.-шеф на един от рудниците в „Марица-изток“ и получавал висока пенсия.


 

Майка и, Мима, пък се пенсионирала като учителка преди няколко години. Имали още една по-голяма дъщеря, която била омъжена в Германия и живеело от години там.


Според колеги на бащата Силвия имала някакви психически проблеми още като дете. Съседите обаче не са чували да се е лекувала точно от такива заболявания.


„Преди 2-3 години докато разхождала кучето падна и си счупи таза и един гръбначен прешлен“, припомня си съседката Хаджийска. Силвия лежала доста време в болницата и на легло у дома, но постепенно се оправила.


Родителите на Силвия и близките и нямат никакво обяснение за трагедията и са в шок от случилото се.