Санират сградата на областната управа за близо 2 млн. лева

  • 07 ноември 2020, 18:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5fa5344439774

Започва саниране на сградата на областната администрация в Хасково по европейски проект на стойност близо 2 млн. лева. Кметът на община Хасково Станислав Дечев и ръководителят на Управляващия огран на ОПРР Деница Николова подписаха договора за финансиране, съобщават от местната управа.

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ (100%) е в размер на 1 994 533,88 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 28 месеца.

Към настоящия момент община Хасково подготвя процедурите за избор на изпълнители по реда на ЗОП за всички предвидени дейности.

Сградата на Областна администрация Хасково е построена преди 1987 г. В нея са  разположени държавни структури, което я прави изключително важна за гражданите.

В изпълнение на проекта се предвижда обследване за енергийна ефективност и технически обследвания на сградата на Областна администрация Хасково, въвеждане на мерки за енергийна ефективност - инженеринг, извършване на оценка за съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор, одит на проекта. Ще се подобрии достъпът на хора с увреждания.

Чрез осъществяване на всички дейности ще се постигне клас на енергопотребление "А+" в сградата на Областна администрация Хасково.