Сдружение облагородява два парка във Велинград

  • 08 юли 2014, 10:17
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53bbc40683eeb

Международно сдружение ще озелени и благоустрои два парка във Велинград чрез публично-частно партньорство с общината, съобщи хотелиерът Васка Милушева.

"Идеята дойде, тъй като повечето от хотелите във Велинград се намират във или срещу общински паркове. Целта е хората, идвайки и почивайки при нас, да могат да се наслаждават на красотите на града. Това наше намерение е от около 5 години, защото имаше проекти, с които общината кандидатстваше, но никога средствата не достигат. В крайна сметка попитахме общината дали биха се съгласили ние да ги благоустроим, за да може и гостите, и жителите на града да имат място за отдих, почивка, разходка и всичко останало", обясни пред "Фокус" Милушева.


Тя подчерта, че са разработени проекти, които са представени пред главния архитект и ландшафтния инженер, отговарящ за цялостната визия на града.


Милушева припомни, че паркът в района има една от най-старите бани в града - Радонова баня и тя е в трагично състояние.


"Там има една дълга предистория. Самата баня беше отдадена на концесия, след което общината си я възвърна и в крайна сметка в парка няма нито осветление, нито озеленяване, нито алеите са нормални. Гостите на балнеокомплекса в близост, сред които и много руски граждани, ни задават въпроса докога мястото ще стои пустеещо, при условие, че е толкова красиво", каза още Милушева.


* Още новини от Велинград четете тук.