Селфи за първия учебен ден

  • 15 септември 2015, 12:36
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5f2b6f33 1021 a21c

Пъстроцветен, шумен и с много радост мина 15-ти септември за децата от Хасковските училища.


Естествено най-радостни от първия учебен звънец бяха първолачетата. Близо 23 500 ученици прекрачиха училищния праг в областта, а първокласниците сред тях са 2131.Ремонтите на учебните заедения в областта са приключили на време. Исвежаването все още продъкжава само в Природо-математическата гимназия в Димитровград.


Мерките за безопастност там са взети своевременно и фактът, че раемонтните дейности не са завършени, не попречи на откриването на новата учебна година.


В цялата Хасковска област училищата са 83, но тъжната статистика сочи, че през последното десетилетие врати завинаги са затворили 20 училища, обясни шефът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. Той гостува при откриването на годината в една от най-елитните хасковски гимназии - Езиковата“ Проф. д-р Асен Златаров“.


По традиция, там новите ученици в осми клас бяха посрещнати с бонбони и моркови от по-големите.


685 ученици пристъпиха прага на класираното за най–добро училище в Хасковска област „Св. Климент Охридски”.


В единствената в областта общообразователна гимназиална паралелка в СОУ “Паисий Хилендарски“ 38 – Диляна Сивова чу за 24-ти път в живота си първият учебен звънец.


Възпитаничката на Хасковското спортно училище 12 пъти е пристъпвала училищния праг на 15-ти септември в ученическите си години, а следващите 12 пъти го прави, за да помага на по-големия си син, който е с лека форма на умствена изостаналост и епилепсия да завърши средното си образование. Синът й тази година е в последния 12-ти клас на гимназията и двамата се вълнуваха еднакво за последния първи учебен ден.Като за последно дванадесетокласниците от гимназия Паисий си направиха селфи на класа пред входната врата на училището, а за да излязат всички на снимката използваха така модерното напоследък приспособление за подобни случаи-селфи стик.