Село празнува отново след 40 години суша

  • 12 август 2019, 21:03
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium p1330672

Врачанското село Лиляче празнува за втори път след 40 години прекъсване. Миналата година местни инициатори възобновиха традицията да има селски събор през август. Този път събитието откри кметът на общината Калин Каменов. 

„За мен е огромно удоволствие да видя всички жители на населеното място единни. Вие сте пример за това, как когато сме заедно, нещата могат да се променят. Следващата година, празникът ще бъде включен в културната програма на Община Враца, като по този начин ще се радва на още по-голям интерес, а в него ще включат и други села от региона“, увери Каменов.

Програмата на събора продължи с концерт на самодейците от местното читалище, които представиха на публиката фолклорни песни и танци от различни области на страната. Водосвет за здраве отслужи отец Йоаникий от Черепишкия манастир. Денят продължи с раздаване на курбан-чорба, турнири по футбол, тенис на маса, шах и карти. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха музикантите от духовата музика на град Вършец. Събитието беше закрито с тържествена заря.