Семейството от катастрофата с Местан е в стабилно състояние

  • 15 април 2019, 07:52
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium accident 2216534 960 720

В следобедните часове днес /15 април/ се очаква прокуратурата да обяви дали Местан ще остане в ареста след 24-часовото задържане. 

Снощи водачът на лекия автомобил "Фолксваген" Лютви Местан беше задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР, след медицинско освидетелстване. Той беше отведен към районното управление на полицията в Кърджали, след като преди това му бяха направени медицински изследвания и беше установено, че е годен за задържане. На мястото на тежкия инцидент по пътя за Маказа работят полицейски органи, под личното ръководство на окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов.

„Покрусен съм! Изразявам най-дълбоките си съболезнования към близките", това съобщение се появи в профила на Местан във Фейсбук.

Семейство Ахмед е в стабилно състояние. Те са в болница, след като вчера пострадаха при тежка катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан край Джебел. При инцидента загина 6-месечно бебе.

Мъжът, на 31 години, със спукан прешлен е настанен в травматологията, изяснява се диагнозата му чрез компютърна томография. Жената, на 28 години, и детето, на 10 години, са в хирургичното отделение. Тя има повърхностни рани на главата, а детето е с контузии по главата и на десния глезен.

Местан бил в района на Джебелско и се прибирал в Момчилград. Местан сам е карал „Фолскваген“-а, който се блъснал в другия лек автомобил.

 

Снимката е илюстративна