Сериозни щети нанесе бурята и в Монтана

  • 09 юли 2014, 07:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53bcf83be9714

В Монтана градушката също е причинила сериозни щети. Тя е била с големината на орех, а на места достигнала и големината на кайсия пи думите на местните.


Силният вятър със скорост над 20 м в секунда скъса електропроводи и остави без ток живеещите по централната улица "Александър Стамболийски" и в квартал "Мала Кутловица". На тъмно прекараха нощта и жителите на селата Замфирово, Мездрея, Боровци, Бистрилица и Гаганица от община Берковица и Владимирово и Мърчево от община Бойчиновци. На спешния телефон са сигнализирали 16 засегнати от бурята граждани. Те са потърсили помощ за наводнени етажи или опасно надвиснали предмети.


От метеорологичната станция обявяват, че за 15 минути в Монтана са паднали 17 литра на квадратен метър дъжд и лед.  Унищожени са много земеделски насаждения. В село Мърчево почти няма къща, която да не е засегната.


Хората се оплакват освен от материални щети, така и от наранявания, които са получили от големите късове лед.


От общините Монтана и Бойчиновци заявиха, че щетите от стихията се уточняват. Днес екипи на общината и предприятието по чистотата разчистват уличните платна и тротоарите от нападалите клони и възстановяват електрозахранването.


* Още новини от Монтана четете тук.