Сестрите-бунтарки в Стара Загора са с последно предупреждение за уволнение

  • 29 октомври 2014, 14:52
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5450fd05b30b1

Операционните сестри от хирургичните отделения в многопрофилната университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович“, които вчера провалиха около 30 планови операции заради недоволство от заплащането си, да бъдат наказани с последно предупреждение за уволнение.


Това предлагат шефовете на клиники на медицинсикя съвет в сряда, съобщи шефката на болницата  професор Петрана Чакърова. Тя припомни, че заплатите на операционните сестри варират между 600 и 800 лева месечно, а някои получавали и до 1100 с допънителните заплащания. За сравнение проф. Чакърова посочи, че завеждащ на отделението по хематология, лекар с две специалности, получавал 800 лева. 


Проф. Чакърова не скри, че болницаа продъжава да е в тежко финансово състояние. Доставчици-кредитори са изтеглили от сметката й в здравноосигурителната каса 323 хиляди лева и това правело невъзможно закупуването  на лекарства и консумативи.


За да не спре съвсем приемът на пациенти, началниците на клиники и отделения, както и цялото административно ръководство на здравното заведение са се решили  на съвсем крайна мярка – те нямало да получат заплатите си за октомври, за до могат да бъдат закупени най-необходимите медикаменти и консумативи за лечението на хората.