Сестрите във видинската болница спират работа за час

  • 13 юни 2019, 12:01
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium bolnicata

В болница „Света Петка” – Видин  от  днес медицинските сестри, лаборатни и рехабилитатори спират работа за по един час на ден, докато не бъдат изпълнени исканията им, съобщи Диана Богомилова, председател на местното дружество на специалистите по здравни грижи. Те са поставени месеци преди това, но  резултат няма. Искаме достойно заплащане и по-добри условия на труд, обясни Богомилова.

Ако до 20 юни не постигнат поне едно от исканията, то протестите ще се увеличат на два часа на ден. Пациентите няма да пострадат – в отделенията има наши дежурни колеги. Следващата ни стъпка е колективна оставка, което означава затваряне на лечебното заведение.

Във видинската болница е трудно да се работи, обясни сестра Богомилова. През летните месеци не можем да направим график за дежурствата, защото нямаме хора. На смяна остава по един лаборант за цялото здравно заведение.

Днес от 13,30 часа с протестиращите медицински сестри ще се срещне омбдусманът на републиката Мая Манолова. Тя идва на място, за да се запознае с проблемите им.

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за юни на тема "Летни фестивали" ТУК!