Шампион на ГЕРБ започна трети мандат

  • 08 ноември 2019, 17:11
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 73515663 470355660502237 4087504995325313024 n

Трети мандат начело на Оряхово започна днес официално Росен Добрев. 

„Днес е исторически ден за нашата община. За пръв път в новата история на Оряхово кмет печели трети пореден мандат. Благодаря за доверието и сериозната подкрепа от гражданите! Те са атестат за правилната политика, която водим през последните два мандата. Запазихме екипа си в общината и продължаваме с нови сили и с още по-голяма отговорност пред високите обществени очаквания. Ще се обединяваме зад добрите идеи и ще търсим консенсус в общинския съвет“, обеща в тържествената си реч кметът на Оряхово, след като прие символите а града от областния управител на Враца - Малина Николова. 

Заедно с Добрев, клетви положиха и новите стари управници на селата Селановци - Росица Койнова, Лесковец – Галина Светлозарова и Остров – Ирена Станкулова.

В длъжност встъпиха и новите общински съветници. Сенаторите издигнаха 3 кандидатури за председател на местния парламент. След като отвод си направи най-възрастният – Кирил Опров от ВМРО, за шефското място се бориха Румяна Декова от ГЕРБ и д-р Станка Пирянкова от БСП. Очаквано, доверието на мнозинството спечели Декова. Така тя ще председателства за втори пореден мандат общинския съвет в Оряхово. За избора й колегите се мотивираха с доказаната й експертиза и солиден административен опит.