Шеф-готвач готви руски гозби на открито в Бургас

  • 07 юни 2019, 14:05
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium b79e292667660ff1 xl

Професионален шеф-готвач ще приготвя традиционни руския ястия на открито в Бургас.

Жителите и гостите на града ще имат възможност да опитат традиционните пелмени, супа „борш”, пирожки, салата "Винегрет", пряники, руски бонбони и много други изненади.

„Вкусната” проява е част от тематичната вечер, посветена на руската култура.

Събитието ще се състои на 7 юни в пространството пред Пантеона, в Морската градина.  Кулинарните демонстрации и дегустации ще стартират в 20:00 часа.

Приготвените порции ще бъдат предложени за дегустация срещу специално талонче, получено след дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Едно талонче ще важи за едно ястие.

Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специални нужди, възпитаници на училище "Отец Паисий". Кампанията се осъществява по съвместна инициатива на Ротари клубовете в Бургас.

Самата тематична вечер ще започне малко по-рано – от 18:30 ч., когато на специално изградена сцена ще бъдат представени фолклорни и популярни руски песни и танци. Сред участниците ще бъдат ученици на ГПЧЕ "Васил Левски", Младежки театър "Кръгозор", с ръководител Елена Ференц, както и атрактивните музиканти от "Алкохол Джаз Оркестър" /Alcohol Jazz Orchestra/.

В допълнително монтирани шатри посетителите ще могат да пробват напълно безплатно традиционната руска напитка "квас", чай и други.

Разнообразната програма включва още забавления за малки и големи – игра-викторина с колело, представящо многообразието на руската култура, караоке, изложба на руски предмети, сглобяване на пъзели и много други.

Събитието е част от фестивала "Заедно в Бургас".