Шефът на болницата в Свиленград е номиниран за „Лекар на годината”

  • 12 октомври 2015, 11:04
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5f2b6f33 9bbf afdb

Д-р Димитър Ермов, управител на “МБАЛ-Свиленград” ЕООД е номинацията от Хасковска област за почетния приз „Лекар на годината”. Шефът на клиниката в пограничното градче е излъчен с решение на Управителния съвет на Районната лекарска колегия – Хасково, съобщи председателят д-р Николай Колев. Номинацията за д-р Ермов е израз на признание за неговия висок професионализъм и квалификация като лекар, както и доказаните му мениджърски умения, обясниха от регионалната колегия.


„Останах приятно изненадан, но и леко учуден от номинацията, защото обикновено такива признания се дават на по-големи болници. Хубаво е да те признаят колегите, но за мен е по-важно какво казват хората. Важно е пациентите да се чувстват сигурни и добре в клиниката.Няма да върнем никого, дори и тези с неуреден здравен статус“, категоричен е шефът на Свиленградската болница, която през последните години обслужва и пациенти от Тополовград и Ивайловград.


Целият професионален път д-р Димитър Ермов е свързан със Свиленградската болница. Той завършва медицина във ВМИ-Пловдив през 1975 година и година по-късно започва работа в в клиниката в пограничния град. От 1991 е и неин шеф. Той е специалист по обща и детска хирургия. Член е на пленума на Българското хирургично дружество и магистър по здравен мениджмънт.


Почетният знак „Лекар на годината” ще бъде връчен на специална церемония на извънредния Събор на Български Лекарски Съюз в Равда на 31-ви октомври. Всички лекари номинирани от регионалните колегии на БЛС стават носители на почетен сребърен знак "Лекар на годината".