Шефът на дупнишката болница подаде оставка заради кредит

  • 28 март 2017, 17:30
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium image002

image002

Шефът на общинската болница в Дупница д-р Владислав Миков е подал оставка при кмета на града инж.Методи Чимев, съобщиха от екипа на градоначалника. Оставката била депозирана преди две седмици, от днес започва да тече предизвестието за напускане.

Причините са лични, но коментарите са, че д-р Миков напуска, след като общината отказва да стане гарант лечебното заведение да вземе спасителен банков кредит от 1 млн. лв. - болницата има около 1,2 мил. лева задължения, за което Kmeta.bg писа.

Д-р Миков заема поста от около 3 месеца, спечели конкурс и беше назначен малко преди Коледа.  В петък общинските съветници трябва да определят временен шеф на болницата, която е в тежко финансово състояние.

image001 (1)

Междувременно д-р Миков е внесъл предложения за продажбата на 5 автомобила на болницата. По думите му с парите от продажбата болницата ще се закупи нова техника или апаратура. Автомобилите, обявени за продан, са стари и амортизирани, някои от тях са повредени и от месеци изгниват в двора на болницата. Други са неизползваеми поради висок разход на гориво и са спрени от употреба.

Продажбата на колите е част от мерките, които ръководството предприема за финансовото стабилизиране на общинската болница. Вървят и съкращения на около 30 щата, екипът на здравното заведение е около 220 души лекари, медицински персонал, администрация.

На предстояща сесия на общинския съвет трябваше да се вземе окончателно решение по условията за кредита, при вече постигнато съгласие с една от банките. След като разбрал, че въпросът със заеема не е включен в дневния ред на сесията, д-р Миков хвърлил оставката си.