Шест общини си поделят 4,2 милиона от държавата

  • 02 януари 2020, 15:55
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium kula ob6tinata

Шест общини от Видинска област получават общо 4,2 млн. лв. допълнителни субсидии. Това беше решено на последното заседание на кабинета. Всичките са горди с повечето пари за капиталови разходи и вече обявиха за какво ще използват средствата.

Общината в Кула ще построи с отпуснатия 1 млн. лв. спортна зала, съобщи кметът д-р Владимир Владимиров. Сегашният физкултурен салон в училището е строен преди повече от 60 години и не отговаря на съвременните изисквания, има и малък капацитет. Ще построим залата в двора на закритото горно училище, който е общински терен. В нея ще спортуват и ученици, и млади хора от града. Физкултурен салон в училище „Н. Вапцаров” ще изгради и общината в Ружинци. За тази цел тя получава 500 000 лв.

Общината в Брегово ще вложи допълнителния 1 млн. лв. в изграждане на ново, енергоспестяващо осветление. Нови лампи ще грейнат във всички селища, включително и на места, където досега не е имало никакво осветление. С по 600 000  лв. общините в Бойница и Чупрене ще ремонтират уличната си мрежа. Ново село получава половин млн. лв., а Белоградчик – 305 000 лв. Те ще бъдат вложени за обновлението на централния площад в скалния град „Възраждане”. Половин млн. лв. общината в Димово ще вложи в обновлението на улиците в основните селища.

Общините в Белоградчик, Чупрене, Брегово получават за първи път допълнителни средства от кабинета, похвалиха се кметовете им.