Школа от Благоевград е №1 за дигитални таланти „IT-Знайко“

  • 15 април 2019, 13:09
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b9%d0%ba%d0%be

За поредна година учениците от  VIII СУ „Арсени Костенцев“, първото иновативно училище в Благоевград, показаха отлична подготовка и заеха три първи места в петте категории за компютърни таланти на десетото юбилейно издание на Националното състезание „IT-Знайко“.

Национални шампиони станаха  Асен Точев от първи клас, Николета Ханджийска от втори клас и Рафаил Пириллис от четвърти клас, който се състезава в категория „програмист“. Второ място завоюва Мария Пириллис от втори клас, а трето място - Дара Тошева от първи клас. Специални награди получиха: за сюжет Костадин Везенков – първи клас и Илиана Чолева от втори клас, а за техническа сложност - Катерина Христова от първи клас.

На импровизирано тържество в учителската стая в присъствието на представители на РУО, учители и родители, директорът на училището- Сергей Биров поздрави всички  участници в заключителния етап на състезанието и ги награди с компютърни аксесоари.

Успехите в областта на информационните технологии показват, че  в община Благоевград растат знаещи и можещи ученици, обучавани от добре подготвени учители, които от най-ранна възраст формират у подрастващите дигитални компетентности и ги подготвят за бъдещата им социална и професионална реализация, казват от общината.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!