Шофьори на камиони блокираха за кратко ГКПП-Кулата

  • 08 март 2020, 14:27
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%9a%d1%83%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0 %d1%82%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%ba 1

Тираджии се вдигнаха на спонтанен протест днес по обяд и блокираха движението през ГКПП-Кулата-Промахон на българо-гръцката граница. За кратко не се преминаваше в нито една от двете посоки. Десетки водачи на камиони, недоволни от бавното обслужване на пункта и дългите опашки, преградиха шосето в района на нашия граничен пункт.

Има забавяне и заради мерките срещу коронавируса. На пункта се мери температурата на всички, които влизат у нас и се прибират от Италия. Забавянето идва допълнително и от факта, че шофьорите трябва да попълват и анкетни карти. Това на практика забавя обслужването и работата на граничните власти и колони от автомобили се струпват често на границата с Гърция. Отделно от това на Кулата се правят ремонти за разширяване на пункта и работи само един кантар. Това също изнервя шофьорите, но ремонтът е за по-доброто преминаване за в бъдеще и осигуряването на повече трасета. Заради напрежението преди два дни имаше пререкания между гранични полицаи и водачи на тирове. 

От пресцентъра на МВР потвърдиха че е имало нерегламентирани действия от страна на водачи на камиони на ГКПП-Кулата-Промахон. Но в момента всичко е спокойно, движението и в двете посоки се извършва нормално, увериха от МВР.

Снимката е илюстративна