Шофьори съсипват нови тротоари в Мездра

  • 28 юли 2020, 17:16
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium mezdra parkirane 05

Въпреки забраните, регламентирани в Закона за движението по пътищата и в Наредба №1 на община Мездра, недобросъвестни шофьори продължават масово да паркират по тротоарите в града. Това установи проверка на общински служители. Последният фрапиращ случай е на ул. „Димитър Благоев“, която в момента се ремонтира по Проект по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Водачи на моторни превозни средства паркират автомобилите си върху подменената наскоро тротоарна настилка, с което я увреждат още преди да е приключило изпълнението на проекта. 

Община Мездра предупреждава, че на нарушителите ще бъдат налагани административни наказания.

Всеки, който паркира МПС в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари в населените места, извън разрешените за това места, се наказва с глоба от 50 до 200 лв., в зависимост от тежестта на нарушението.

Според чл. 40 от Наредба №1 глобата за движение и паркиране на МПС и превозни средства с жива тяга по тротоари, алеи на градини и паркове, както и в зелени площи, варира от 10 до 200 лв.

За съжаление, неправилното паркиране на ул. „Димитър Благоев“ не е изолиран случай, а често срещано закононарушение по градските улици на Мездра.

Снимки: Община Мездра