Шумен пали коледните светлини без церемония

  • 23 ноември 2020, 09:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium christmas bauble 1869989 960 720

Община Шумен няма да провежда традиционното общоградско палене на коледните светлини в града.

Причина за това е усложнената епидемична обстановка в региона и в цяла България.

Въпреки това в началото на декември ще бъде поставена нова коледно-новогодишна украса.  Ще бъдат подменени светлините, освен по главните булеварди - бул. „Славянски“, бул. „Велики Преслав“ и бул. „Симеон Велики“, пл. „България", така и в други части на града. Нови елементи ще светнат по улиците „Алеко Константинов“, ул. „Марица“ (до Арена Шумен), ул. „Васил Друмев“ и на ул. „Софийско шосе“ (на входа на града). Новата украса е на обща стойност 80 хил. лв с ДДС.

Причината за подмяната й е амортизация на досегашната украса, като тази, която все още е годна, ще бъде монтирана по шуменските квартали, уточниха от кметството.

Празничните светлини ще бъдат запалени в началото на следващия месец, до 4 декември, като точната дата все още не е ясна, но без да се организира церемония за да се избегне струпването на хора. Ще бъде открит и коледно-новогодишния базар, който отново ще бъде пред ДКТ „Васил Друмев“. Ще бъдат поставени шест дървени къщички, в които ще се предлагат лакомства за малки и големи, сребърни изделия, сувенири, пакетирани храни и напитки.