Силистра кани поетите да пишат за любовта и виното

  • 06 януари 2019, 19:01
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium vino

Поетичен конкурс, посветен на  14 февруари – Денят на Свети Трифон Зарезан и на Свети Валентин, организира община Силистра.

Състезанието в мерена реч ще премине под надслова „Любовта е пиянство или пиянство от любов”. В него магат да участват автори, навършили пълнолетие, като представят стихотворения, които не са публикувани досега и не са били включвани в други конкурси за поезия.

Поетичната надпревара, която се организира за осемнадесети път в крайдунавския град, се провежда под патронажа на кмета на Силистра доктор Юлиян Найденов, а финалната церемония е насрочена за 21 февруари в залата на кметството. За отличените творби е предвиден награден фонд от 550 лева, съобщават от отдел „Култура” в общината, които заедно с литературния клуб „Реката и приятели”  организират конкурса.

Поетите, изкушени да се състезават помежду си със строфи, посветени на любовта и виното, могат да  получат допълнителна информация за конкурса на  тел: 086/816 273, e-mail: culture@silistra.bg. Адресът, на който следва да се пращат  стихотворенията е: Силистра – 7500, ул. „Симеон Велики” №33, Община Силистра, стая 314, за конкурса „Любовта е пиянство или пиянство от любов”.