Симеоновград почете "Великденските ангели"

  • 24 април 2016, 09:42
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5e1a64c4 94eb 0d7a

Панихида по повод 5 години от жестоката катастрофа на Великден 2011-а бе отслужена в Симеоновград. Почернените семейства на шестимата убити младежи посрещнаха на лобното място, известно като „Мемориала на Великденските ангели” десетки жители на Симеоновград, роднини, приятели, съученици на загиналите деца.


За да почетат паметта на Трифон, Яница, Мелин, Евгени, Гошо и Красимир дойдоха областният управител на депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев и кметът на Симеоновград Милена Рангелова. Панихидата бе последвана от минута мълчание в памет на жестоко загиналите деца, а веднага след това в небето над Симеоновград полетяха шест бели гълъба. Безброй цветя бяха поднесени пред Великденските ангели.


Мемориалът бе изграден от почернените семейства с дарения, събрани от хора от цялата страна. Той се намира на метри от мястото, където преди 5 години бяха убити шестима младежи, а други двама бяха тежко ранени. След продължил малко повече от 1 година съдебен процес, провел се при изключителен обществен интерес в Хасково двамата младежи, причинили нелепата катастрофа бяха осъдени.


Съдът установи, че колата е летяла с безумната скорост от 136 км по изключително разбития тогава път, който минава приз Симеоновград. На 3 май 2012-а години на 12 г. лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от отворен тип бе осъден Данаил Георгиев. Това е шофьорът на опела, когото Хасковският окръжен съд призна за виновен в това, че е причинил по непредпазливост смъртта на повече от едно лица и средна телесна повреда на повече от едно лице, в пияно състояние, като случаят е особено тежък.


15 г. лишаване от свидетелство за управление на МПС постанови още съда, както и да заплати 2 504 лв. разноски по делото. Същия ден на 10 г. лишаване от свобода при същите условия и 13 г. без свидетелство за правоуправленвие бе осъден братовчед му Живко Желев по обвинението, че е предоставил ключовете за колата, с която в нощта на Великден миналата година бяха прегазени 6-е деца. 1 454 лв. за разноските трябва да заплати той, според решението на съда.


Още новини от Хасково и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.