Синът на проф. Цоцорков дарява пет годишни стипендии

  • 15 юли 2019, 16:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%94%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%8a%d1%80 %d0%a6%d0%be%d1%86%d0%be%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%b2

Синът на проф. д-р Лъчезар Цоцорков дарява пет пълни годишни стипендии за обучение в Американския университет в България (АУБ). Благодарение на това български студенти с ангажираност към социални каузи ще могат да учат безплатно в университета. 

Стипендията е в памет на видния филантроп и бизнесмен и е учредена от неговия син Димитър Цоцорков – член на Настоятелството на АУБ и председател на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД.

За финансовата подкрепа могат да кандидатстват български ученици с изключителни постижения, които са демонстрирали силна ангажираност към социални каузи и общественополезна дейност.

"Социалната ангажираност, особено когато става въпрос за подпомагане на местната общност, е важна част от нашата фирмена и семейна култура. За една институция или компания не е достатъчно да бъде успешна само в рамките на бизнеса си. Важен компонент на устойчивото развитие е щастието и благоденствието на цялата общност. Компаниите трябва да даряват, за да създадат една среда на успешни хора. Това значи не просто в обществото да има успешни хора, а обществото да бъде изградено от такива. Това е най-добрата практика, която сме наблюдавали по цял свят. Не можеш да бъдеш щастлив в нещастна среда. А вярвам, че най-силният и устойчив ефект, който може да бъде оказан върху едно общество, минава през образованието", коментира Цоцорков.