Сирийски бежанци загинаха в катастрофа край Плевен

  • 17 юли 2014, 13:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53c7d01d18be3

7-годишно сирийче, баща му и техен сънародник с неустановена самоличност загинаха в жестока катастрофа край Плевен. Трагедията стана рано сутринта на главния път София - Русе.

В миниван "Рено Меган" пътувало цялото семейство на 35-годишния Делбрин Нуралдин, който шофирал. В района на селскостопанското летище недалеч от село Гривица колата им внезапно се отклонила от платното и навлязла в насрещното, където се ударила в идващ насреща камион с ремарке, натоварен с жито.


Бащата, който седял на волана, синът му и друг мъж издъхнали на място. Тежко ранена е съпругата на шофьора Уинда Сюлейман, на 26 години и 5-годишната им дъщеря Шайма Исмаил. Жената и детето са настанени в реанимацията на плеванската университетска болница с гръдно-коремни травми. Има опасност за живота им. Освен тях друг пътник - 44-годишният Саер Ибрахим е в тежко състояние в болница.


Всички пътници от катастрофиралата кола са бежанци от Сирия, законно пребиваващи у нас с хуманитарен статут. Те пътували от Русе към столицата. Колата е собственост на друг чужденец. Камионът марка "Ман" е на фирмата "Формула - 2", регистрирана в Карнобат. Шофьорът му Михаил Михайлов не е карал след употреба на алкохол, показва тест на полицията. Той твърди, че отдалеч забелязал как ванът криволичи и се изнесъл максимално вдясно, избягвайки челен сблъсък. От удара камионът се обърнал и изсипал зърното.