Скандал помрачи рождения ден на златния Тео

  • 01 декември 2015, 19:13
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5eec8f2b e5c1 cfb0

Скандал, свързан със съдбата на оборудването, използвано от възпитаниците на златната школа по физика на учителя  помрачи днешния 68-и рожден ден на педагога от Казанлък.


Обявеният за Мъж на 2014 година педагог алармира, че по заповед на директора на природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ Красимир Дамянов скъпоструващи уреди, част от които са закупени с дарени средства от членове на фондация „Тео“ се изземват от досегашното хранилище и се откарват в неизвестна посока.


По думите на човека, който е създал плеяда носители на златни медали от световни олимпиади по физика, техническите пособия по този начин ставали неизползваеми.
По телефона той гневно заяви: “Миналата година премерът Борисов лично разпореди да бъдат отпуснати 500 000 лв за изграждането на Национален център по природни науки в Казанлък. После стана така, че при строежа на основите на центъра рухна част от ПМГ „Обрешков“. Строежът се забавя във времето, оказва се че един ден може аз да не преподавам там. И ето че сега изнасят техниката, с която обучавам бъдещите златни медалисти. Защо, къде я носят, кой и как ще я ползва, като училището е затворено за посещение?“.


В разговор по телефона директорът на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, Красимир Дамянов изрази недоумението си, че че някой създава изкуствено напрежение и раздухва една съвсем рутинна проява.


Според него от няколко дни се извършвала годишна инвентаризация на имуществото. Теодосиев бил предупреден за това и по никакъв начин не възразил. Техниката, голяма част от която била закупена със средства от спечелени европроекти се пренасяла в охраняемо помещение на територията на ПГ „Иван Хаджиенов“, където временно е пребазирана природоматематическата гимназия .Тя щяла да бъде използвана във всеки един момент не само от Теодосиев, но и от другите негови колеги, преподаватели в гимназията.


„Теодосиев навърши във вторник 68 години, той отдавна е в пенсионна възраст, но по никакъв начин не съм му напомнял за това. Не съм му предлагал да се пенсионира!. Освен него в гимназията работят още двама преподаватели по физика, те също имат нужда от тази техника!“, категоричен е Красимир Дамянов.


Още новини от Стара Загора и региона вижте ТУК