Скандал тресе Панагюрище, общинският шеф хвърля оставка заради мним мейл

  • 22 октомври 2014, 11:49
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 544795e8efe59

Председателят на Общинския съвет в Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева ще подаде оставка по време на заседанието на Общински съвет утре.


Това решение е провокирано, след като кмета на Панагюрище Никола Белишки от ГЕРБ изрази своите съмнения в задкулисни интересни на Ралчева. По време на последната сесия на съвета той е показал имейл, получен погршека в общинска администрация. Писмото e подписано от местен журналист, който Белишки назова като “Мадам В.” и припознава в автора председателя на Общинския съвет - Веселина Ралчева.


В мейла се пита как ще гласуват някой от общинските съветници по първа точка от дневния ред - Отчет на Бюджета на общината за първото шестмесечие. Общинските съветници са отговорили лично на това журналистическо питане.


Това предизвика реакция от страна на Веселина Зумпалова- Ралчева, която обясни, че изказването на кмета я обвинява косвено в това, че тя е автор на писмото. Пред kmeta.bg тя обяви своята позиция по случая и сподели, че е невъзможно да работи повече в тези условия и затова подава оставката си утре.


„Този имейл няма абсолютно нищо общо с мен. Нито аз съм го писала, нито е адресиран от мой компютър. Той е изпратен от журналистката Веселина Велчева, която е главен редактор на вестник „Време 2001.“ Мейлът е публикуван публично. Кметът явно използва това, че имаме прилика в имената и иска да ме злепостави. От много време насам има напрежение в комуникацията между кмета и общинския съвет. Това развяване на този имейл преля чашата. Във въпросното писмо, самата журналистката просто е попитала общинските съветници как ще гласуват по първа точка в заседанието на Общината, която е била „Отчет на бюджета за първото шестмесечие“. В петък  (24.10.) на заседанието на Общината ще подам оставка, като мотивите ми ще бъдат изложени подробно“.


В началото на тази година, Веселина Зумпалова –Ралчева бе избрана единодушно за координатор на Реформаторския блок в община Панагюрище.


Вижте ТУК въпросния имейл, както и останалата част от комуникацията между журналистката Веселина Велчева и Пиара на общината Цеца Плачкова.


В последствие Велчева си призна, че тя стои зад псевдонима „Мадам В.“ и обвини кмета Никола Белишки, че се възползва от писмото, като го представя като компромат срещу председателя на общинския съвет Веселина Ралчева.


 

Ето и част от признанието на журналистката в сайта на "Време 2001":


"Приятно ми е, аз съм Мадам В. – Веселина Велчева, главен редактор на в. Време. И за да не се чудите какъв е „онзи мейл”, ето, прикачвам го. Отегчителният отговор отдолу е кметският на по-долу зададен въпрос. След което попитах по теми от сесията и трима съветници. Това, че Мосю Б. го ползва за компромат, а и се е заредил и с някакви фотоси (бел.ред. по време на сесията Никола Белишки е показал снимки от стаята на ОбС и работната среда на общинските съветници), говори за типичната характеристика на мисленето му. Биг Брадър не спи!"