Скъсан магистрален водопровод остави на сухо Кърджали, Момчилгра и села

  • 02 февруари 2015, 18:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5ebd38f175

В късния следобед "Водоснабдяване и канализация" в Кърджали съобщи, че поради тежка авария - скъсан магистрален водопровод в коритото на река Арда, се прекъсва водоподаването в кварталите Възрожденци, Веселчане, Гледка и Горна Гледка, Прилепци и селата Резбарци, Опълченско, Айрово, Вишеград, Островица, Дъждино, Македонци, Пепелище, Глухар, Петлино на територията на община Кърджали.


С нарушено водоподаване са и Момчилград и селата Балабаново, Груево, Свобода, махала Градинка, село Седлари, Сушево и Върхари. "До спиране на контролираното изпускане на обеми от язовир "Кърджали" не могат да се предприемат никакви аварийно-възстановителни работи по тежката авария.


Взети са спешни мерки и са предприети необходимите действия за захранване с вода на колкото може повече райони от резервоар 13000 м3, захранващ централна градска част на Кърджали", коментира шефът на Водното дружество инж. Славчо Славков.


От ВиК Кърджали уточниха, че се обмисля вариант за водоснабдяване на жилищните райони, които въпреки всички действия ще останат без вода, да бъдат захранени с условно чиста /промишлена/ вода, за което ще бъдат уведомени допълнително.