Сланотрън събра зетьовете си за веселие

  • 10 февруари 2019, 15:19
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium slanotran 1

Видинското село  Сланотрън събра зетьовете си за веселие, съобщи кметът Венелин Павлов. В празника се включиха и съпругите, и тъщите им. Събрахме се към 90 души и с хоро отидохме в дома на един от зетьовете. След това на площада се извиха хора под звуците на прочутата Антимовска музика, допълни кметът. Вечерта отново се събрахме в заведение за почерпка. Стана хубав празник, каза той.

Преди години в селото имало много зетьове. Привлечени от близостта до Видин, хубавата земя и минералния извор, семействата оставали да живеят в Сланотрън. През 1972 година най-възрастният тогава зет – Траян Иванов, създал техен клуб. Записали се 110 мъже.

Днес населението на селото е намаляло три пъти, намалял е и броят на зетьовете. В празника се се включили 30 – 35 от тях. Всичките са добри момчета, похвали ги кметът. Работят в селото като земеделски производители, във Видин или  имат свои фирми. Много са активни в  почистването на улици и площади, помагат даром на възрастни хора, ако имат нужда от работници.

За зетьовете, невестите и тъщите им, освен Антимовската музика,  игра и танцовият състав от съседното село Капитановци, допълни кметът.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!