Слави спира да излиза пред парламента

  • 10 май 2017, 14:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium slavi trifonov shou

slavi-trifonov-shou


Шоуменът Слави Трифонов спира да излиза пред парламента в знак на протест, че не е зачетена волята на над 2 млн. българи гласували в подкрепа на организирания от него референдум за мажоритарна избирателна система. Трифонов и негови поддържници дойдоха да изразят позицията си пред сградата на НС, в деня когато беше гласувано новото правителство. Те заявиха, че ще идват пред парламента всеки ден, докато не бъде чута волята на народа и не се внесе проект промяна на изборния закон и въвеждането на мажоритарен вот.


Днес, водещата политическа сила ГЕРБ внесе законопроект за промяна на изборното законодателство, което да урежда мажоритарния вот. Той предвижда се депутатите да бъдат избирани с пълно мнозинство в два тура, както и страната да бъде разделена на 240 едномандатни района


Ето и пълният текст на писмото:


Явно да приемеш волята на суверена, изразена в Референдум, е нещо много сложно. Поне така изглежда според действията на българските депутати. А всъщност е толкова просто. Има референдум. Суверенът се е произнесъл категорично. Депутатите го приемат. И... както казва един популярен български боксьор - “продължаваме напред.”


Днес началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи бе дадено. Сложно или просто - но беше започнато. И сега ще стане ясно дали това е театър, с цел трупане на народна любов или са реални действия, с цел приемане на мажоритарния избор в два тура, намаляване на държавната субсидия на един лев и задължително гласуване на избори и референдуми. От действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес.


Нищо не е приключило и нищо не е свършило.