След седмица рафтърите атакуват река Струма

  • 24 март 2019, 14:10
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%a0%d0%b0%d1%84%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3 %d0%a1%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%bb%d0%b8 02

Започна обратното броене до началото на сезона на спускането с лодки в бързеите на река Струма, в района на Кресненското дефиле. Този екстремен спорт привлича все повече туристи от страната и чужбина. Клубове, които предлагат практикуването му, имат свои бази по протежението на реката, между градовете Симитли и Кресна. Те осигуряват всичко необходимо за рафтинг приключението на тези, които обичат предизвикателствата и адреналина. Всеки желаещ да се спусне с лодка получава пълна екипировка, която се дезинфекцира след всяко спускане, за да се осигури максимална чистота и комфорт. „Х-клуб” предлага рафтинг спускане по най-дългото естествено трасе у нас, което продължава около 2 часа, а дължината му е близо 12 километра.

Откриването на сезона ще е следващия уикенд - на 30 и 31 март, когато за всеки участник в екстремното преживяване ще има 20% отстъпка на цената от 50 лева. Така удоволствието ще ви излезе с 10 лева по евтино – 40 лева.

Преминава се през различни по профил и трудност бързеи. След рафтинг спускането екипът ви връща обратно до рафтинг центъра, където има съблекални за преобличане и душове. Мястото осигурява и възможности за спокойствие и почивка след рафтинг спускането. То може спокойно да се комбинира с други интересни занимания - каньонинг, пейнтбол турнир, въжена градина, спускане по тролей, стрелба с въздушна пушка и лък по мишени.

Преходно-средиземноморският климат в Кресненското дефиле е изключително гостоприемен към желаещите да го посетят в началото на пролетта, тъй като температурата на въздуха е много по-мека отколкото в по-северно разположените територии на страната и го прави приятна за активен отдих и вечер, когато партито ще бъде в разгара си.