След Варна - спирки за разкази и в София, и в Пловдив

  • 22 май 2019, 19:02
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 22 %d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%ba%d0%b8

За втора поредна година във Варна в дните около 24 май избрани спирки на градския транспорт се превръщат в място за литературно вдъхновение и трибуна за млади автори. Инициативата е на варненското сдружение „Кашалот“ и дава възможност на пътниците, докато чакат автобуса си, да изчетат кратък разказ в обем до 250 думи.

Проектът „Спирка за разкази“ тази година е разширил обхвата си и се реализира в трите най-големи града на страната. Във Варна той е подкрепен от общинския фонд „Култура“, в Пловдив е част от програмата му като Европейска столица на културата 2019, в София има подкрепата на програма „Култура“ на Столична община.

В рамките на месец и половина от 20 май до 30 юни осем спирки на градския транспорт в Пловдив и по шест в София и Варна всяка седмица ще представят по един млад и талантлив автор на разкази. Кратките разкази са по една от трите теми – „В капана на времето“, „Отново на път“ и „А сега накъде?“, съответно за Пловдив, София и Варна.

Само за месец организаторите са получили над 1200 разказа за трите града, от които са подбрали 58. Актуална информация за участващите спирки и кои разкази къде ще се появят се публикува на страницата на сдружението във Фейсбук. През следващите седмици всички разкази, които отговарят на условията на инициативата, ще бъдат публикувани на сайта www.spirkazarazkazi.bg.