Смолянчанин черпи с безплатен сладолед 15 години

  • 15 октомври 2018, 10:55
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%bc%d0%b8%d0%bd%d1%87%d0%be %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b42

Безплатна акция по раздаване на домашен сладолед организира Минчо Хаджиев от Смолян. Инициативата се провежда за петнадесета поредна година, а желаещите да опитат от сладкото изкушение са все повече.

Сега бившият синоптик организира две акции, като първата бе за Деня на детето, а втората преди дни – за  миньорите от 1-ва и 2-ра смяна на участък „Върба“ към „Горубсо“ – Мадан. По традиция сладоледът  е шоколадов, а желаещите да опитат от специалната изработка на Хаджиев стават все повече, пише 24rodopi.com.

„Реших този път да почерпя колегите, тъй като от няколко месеца работя там като подземен работник и заради смените нямам време да организирам подобно раздаване на главната в Смолян, а държах да направя отново акция. За разлика от предишни години, през 2018-та са две. Живот и здраве ще продължа с тази традиция и за напред“, казва Минчо Хаджиев.

Миньорите били приятно изненадани, като Хаджиев е използвал промеждутъка, когато се прави издаването и приемането на новата смяна. Колегите му останали възхитени от

качеството на продукта, като се нареждали и за допълнително.

Първото раздаване на безплатен сладолед е през 2003 г., като от тогава не пропуска да организира подобни акции, като доста често избира нестандартни начини, като обявява различни форми на протест, за да получи разрешително да проведе

благотворителните си каузи.

Хаджиев приготвя сладоледа от домашно мляко, като ползва яйца от местна птицеферма, захар и какао. В повечето случаи добавя и различни ядки, като най-често това са лещеници. Точният начин и метод на приготвяне обаче пази в тайна, като уверява всички, че продуктът преминава и пълна термична обработка.

Източник и снимки: 24rodopi.com