Снежана Данева: Във Велико Търново се изпълняват проекти за близо 52 млн. лева

  • 15 март 2015, 09:34
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 55054de7543e8

51 милиона 957 хиляди лева е общата стойност на започналите проекти в Община Велико Търново. Това пред „Фокус” Снежана Данева, заместник-кмет „Икономическо развитие” в общината в града.


Проектите са насочени към постигане на устойчиво развитие и икономически растеж в региона. По думите й, те са 12 на брой, по общо седем оперативни програми.


„Единият е проект за регионалното депо, който правим във Велико Търново, съвместно с още 6 Общини от региона. Този проект е на обща стойност 33 милиона 463 хиляди лева и неговият краен срок е 15 юли. Важен е този проект, защото ще намали отпадъците, които се генерират в рамките на съответните общини и ще подобри условията на околната среда. Следващият важен проект, който ще завършим е проектът за онкодиспансера, който правим в момента. Знаете, че за там закупуваме доста скъпа техника, която ще обслужва не само Областта, но вероятно и съседни такива. По този начин ще подобрим и лечението на гражданите с едно общинско дружество", обясни зам.- кметът.


Тя каза още, общата стойност на този проект е 10 милиона 124 хиляди лева и очакваното завършване е към 11 август 2015 година.


„Следващият по- мащабен проект за тази година е вторият етап от градската среда, който реализираме град Велико Търново „Зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”. Общата му стойност е 4 милиона 850 хиляди лева. Община Велико Търново в качеството си на бенефициент ще запази тенденциите за разработване на проектите по оперативните програми от новия програмен период, които се очаква да бъдат одобрени през месец април или май”, допълни Снежана Данева.


Припомняме, че на 12 февруари, Общински съвет във Велико Търново прие с 29 гласа „за” проекта за бюджет за 2015 година на общината, Четирима от общинските съветници гласуваха „против”, а един – „въздържал се”.