Сняг заваля в центъра на София

  • 25 март 2016, 15:55
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5eec84dc ebf1 56e3

Сняг заваля за кратко в центъра на София, в кв. "Гео Милев". Около 18.00 часа захвърча сняг на парцали, който малко по малко се усили. Напук на прогнозите за временно затопляне, снегът изненада софиянци, които не са подготвени за такова време в края на март, когато настъпи пролетта.


Слънчеви и дъждовни дни ще се редуват през следващия месец, времето отново ще изненадва с обратите си. Едномесечна прогноза показва, че максималните температури в началото и края на следващия месец ще достигнат 18 градуса. Това ще стане на 1ви и на 25ти април. 


През първия ден от месеца обаче ще бъде дъждовно, а минималните температури ще бъдат 9 градуса.  Дъжд се очаква и на 2ри, 3ти и 6ти април, а на 4ти и 5ти ще бъде слънчево и без вятър. Максималните температури пред тези дни ще бъдат между 10 и 12 градуса, а минималните - между 1 и 5. 


На 7ми и 8ми април слънцето ще се покаже зад облаците и градусите отново леко ще се повишат и ще достигнат стойности между 10 и 13. След това ни чака цяла седмица порои-чак до 14ти април. Температурите обаче ще стигнат 15 градуса, минималните ще останат между 4 и 5.


На 15ти април слънцето отново ще ни огрее, но само след ден валежите ще продължат, придружени и от гръмотевични бури на 18ти април. Слънчево и дъждовно време с гръмотевици ще продължат да се редуват до 28ми април, когато времето ще се задържи по-хладно и дъждовно до края на месеца.


Източник - аccuweather.com


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК