Социалистка оглави парламента на Гълъбово

  • 03 ноември 2015, 12:07
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5b3396838a

Светла Боянчева от БСП стана председател на Общинския съвет в миньорския град Гълъбово. Тя бе избрана с тайно гласуване веднага след като съветниците и преизбраният за четвърти мандат градоначалник Николай Тонев положиха клетва.


Заседанието премина под председателстването на доайена Пеньо Пенев. Конкурентът за поста от групата на ГЕРБ Драгомир Радев получи само 4 бюлетини в своя подкрепа срещу 13-те на дамата.


В обръщението си първата сред равните обеща да продължи започнатото и да работи безпристрастно с всички партии за доброто на община Гълъбово и призова колегите си да забравят личните си и политически пристрастия и единствената им партия и кауза да бъде общината.


В работата на заседанието взеха участие областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов и заместничката му Мариана Кръстева.Губернаторът връчи на новия – стар кмет огърлицата като регалия на властта


До 9 ноември включително ще трябва да бъдат проведени първите заседания на общинските съвети и в останалите 10 общини на областта.