Социалните взеха децата на майката на малката Мария

  • 04 ноември 2013, 12:04
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5c92fcaf69

Служителите на Агенцията за социално подпомагане взеха всички деца на Сашка и Атанас Русеви, родителите на Мария, станала известна като "русия ангел", съобщават от пресцентъра към агенцията. Семейството има общо 9 деца, като всички те сега са настанени в семейства на роднини и близки.


За всеки отделен случай на настаняване е издадена заповед, която е връчена на съответните семейства. Разработени са планове за действие, с които се конкретизира обгрижването за всяко дете. Социалните работници ще следят активно как приемните семейства се грижат за децата на Сашка и Атанас Русеви.


Междувременно двамата биологични родители на "русия ангел" ще бъдат обучавани с цел повишаване техния капацитет за полагане на грижи. Припомняме, че още в четвъртък стана ясно, че децата на Русеви могат да бъдат отнети от тях. В отговор майката на откритата в цигански катун в Гърция Мария заплаши със самоубийство.


От Агенцията за социално подпомагане съобщават, че имат готовност да посрещнат Мария, както и да я настанят в приемно семейство от SOS-селище.