Социолог: БСП леко води за предстоящия евровот

  • 03 май 2014, 06:35
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53648cf8377a7

Има приблизителен паритет между двете основни противостоящи политически сили (БСП и ГЕРБ). Според нашите изследвания БСП леко води, но де факто това е паритет. На 3-то място е ДПС, на 4-то място е Николай Бареков. Това са четирите партии, които до голяма степен може с голяма доза да смятаме, че ще влязат. Има още две партии, които са на ръба - Реформаторския блок и НФСБ. Това заяви директорът на Агенция "Мадиана", социологът Кольо Колев в предаването по бТВ.


Той подчерта, че общо за Европа кой ще влезе в Европарламента е "въпрос с повишена трудност и добави: "Нещата са много сложни. Събитията в Украйна ще решат до голяма степен кой ще влезе в Европарламента. Наистина по един много странен начин украинската криза, кризата във взаимоотношенията Русия - САЩ, Русия - ЕС, ЕС - Русия до голяма степен ще дадат отражение на тези избори. До голяма степен зависи какво ще се случва оттук нататък в Украйна. Това не е страничен проблем. Този въпрос поставя много сериозни въпроси за европейското бъдеще на ЕС, на България."


А на въпрос какво ни влияе ситуацията в Украйна социологът Кольо Колев беше категоричен: "Какво ни влияе - изключително много. Наистина непрекъснато се мисли едва ли не тези избори като някакви предпредсрочни парламентарни избори, нещо, което няма никакво отношение към света, към останалите неща."