София, Смолян, Бургас и Варна остават със същите данъци

  • 01 декември 2015, 14:48
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5c3d133ae8

Кметът на София  Йорданка Фандъкова обясни, че данъците и таските в столицата остават непроменени.  "Последните години ние работихме много и резултатно по увеличаване на приходите за по-голяма събираемост. За 2015 година до този момент имаме около 30 млн.лв.  повече събрани приходи в сравнение с миналата година, което се дължи на новите електронни системи в данъчната администрация. Те позволяват да се плаща и онлайн, което е улеснение за всички граждани. Освен това  строгата дисциплина в данъчната администрация помага за увеличаване на събираемостта на данъците и таксите", каза градоначалникът на столицата. 


Кметът на Бургас Димитър Николов за момента също няма да вдига местните налози,  показа проверка на Kmeta.bg.  От община Варна обясниха, че не предвиждат увеличаване на местните данъци и такси и че проектът за бюджет е публикуван на сайта на общината. „Заложените в него данъчни ставки и такси са същите , както до момента”, разясниха от общината.


Кметът на Смолян Николай Мелемов също обяви, че няма да увеличава размера на налозите в общината: „Увеличаването на местните данъци и такси е логично, но само в онези общини, които са големи, нямат особени финансови затруднения и където има приток на хора, желаещи да живеят и работят в тях. Няма логика да увеличаваме данъците и таксите в община като Смолян, чието население намалява с по около 2% всяка година”, смята Мелемов.