Спасиха великотърновски квартал от газов взрив

  • 13 декември 2014, 09:24
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 548c052eb20b6

Огнен ад бушува в петък вечерта на ул. „Краков” във Велико Търново. Стихията изпепели баничарница, намираща се в междублоковото пространство на няколко жилищни сгради.


Огнени езици започнали да се вият първо откъм комина на обекта, разказаха очевидци. Пламъците избуяли около 19 ч. и хората подали сигнал на 112. Бързо пристигнали пожарни автомобили с екипи огнеборци, които часове наред се бориха с потушаването на пожара.


Огън и дим стигали чак до третия етаж на блоковете, разказаха пред Kmeta.bg живущи в района, които са в шок от преживяното. Има напукани стъкла по най-близките апартементи, както и огъната от високите температури дограма. Стопени са и броните на няколко от паркираните в близост автомобили.


Това обаче са нищожни щети, в сравнение с трагедията, която можеше да се случи. По време на пожара на мястото е имало струпване на много наблюдаващи гасенето хора, докато в горящия обект са се намирали газови бутилки. Само чудо е предотвратило избухването им и вероятността дори да бъдат отнети човешки животи. Според очевидци на разигралата се огнена драма, поради липсата на хидрантни кранове наоколо, на два пъти се е наложило пожарните автомобили за кратко да се оттеглят, за да  заредят с вода.


Първоначално приятели на 45-годишния съдържател на изгорелия павилион са били притеснени за него, тъй като той имал обичай да остава през нощта в баничарницата. Във фаталната вечер обаче Любен Л. не е бил в обекта.  Причините за сериозния пожар тепърва ще се изясняват, като не се изключва и палеж.