Спасителни екипи транспортираха родилка и мъж за хемодиализа до болницата

  • 07 март 2015, 10:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52e6085cc522b

В Кърджалийско пътна обстановка е усложнена заради снеговалежът, който не спира повече от 15 часа Към 9,20 ч тази сутрин път II-59 Крумовград-Ивайловград e затворен. Останалите пътни артерии от републиканската пътна мрежа са отворени, пътищата се почистват. Вече 12 часа над 50 специализирани коли на Областно пътно управление Кърджали почистват трасетата."Затруднени сме, защото снегът не е спирал повече от 15 часа, а на много места има навявани особено в посока Кърджали - Маказа, Кърджали -Мост -село Рудина", съобщи дежурният на ОПУ Кърджали


От АПИ напомнят на шофьорите да пътуват с вериги в Кърджалийско. От Хидрометеороличната станция в Кърджали съобщават, че към 7,30 ч тази сутрин най - голяма е била снежната покривка в крумовградското село Токачка - 68 см, Кирково - 40 см, Момчилград - 26 см.


Няма електричество заради скъсани от мокрия сняг кабели. Стотици са без телевизия и интернет. В някои от общините са затруднени телефонните връзки, но засега няма сигнали за бедстващи хора по пътищата. За по-малко от денонощие над 60 са били сигналите за помощ. Спасителни екипи на пожарната са транспортирали родилка от джебелско село до болницата в общинския център и болен на хемодиализа от село Ябълковец.


Над 60 са сигналите за произшествия след снеговалежа в област Кърджали. Осем екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" и полицейски сили продължават да реагират на сигнали за произшествия вследствие на усложнената обстановка в областта поради силния снеговалеж.


Към настоящия момент няма бедстващи хора по пътищата. За по-малко от денонощие над 60 са сигналите за помощ. Спасителни екипи на пожарната са транспортирали родилка от джебелско село до болницата в общинския център и болен на хемодиализа от село Ябълковец. Отстранено е било паднало дърво върху лек автомобил в Кърджали и разчистен съборен навес за животни в село Петлино.


26 са повикванията са паднали дървета по пътищата, обработени от екипи на пожарните служби в областта. Действията по разчистването продължават и към момента. През цялата нощ спасителите са реагирали на сигнали за закъсали автомобили по пътя Черноочене-Кърджали, в районите на селата Черна скала, Чилик, Рани лист, Чифлик, Вранско, край ТК "Белите брези". От преспите са изтегляни леки, товарни автомобили и бусове.

За цялата област Кърджали е въведено ограничение на движението на товарни автомобили и за леките автомобили е задължително движението с вериги. Полицията отново предупреждава водачите на МПС да не предприемат пътувания в област Кърджали поради рискове от произшествия и аварийни ситуации.