Спешни ремонти осигуряват вода на село

  • 12 март 2020, 10:36
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 5092

На 10 март със заповед на кмета на Община Тетевен, бе обявено частично бедствено положение в село Български извор. Причината са причинените значителни щети на водоснабдителната инфраструктура в резултат от падналите обилни валежи на 8 и 9 март.

След сформиране на екипи и своевременна реакция от страна на всички институции, вече текат аварийно-възстановителни работи по отстраняване на възникналите проблеми с водоснабдяването. От вторник на различни места в селото са разположени 9 броя водоноски, от които жителите се снабдяват с вода. Вчера бяха извършени подготвителни дейности на пътя, който води до резервоар, захранващ селото. Той се пълни с вода, като по този начин ще се осигури водоснабдяване по няколко часа в денонощието. Доставени са и необходимите тръби за изграждане на временно трасе за възстановяване на водоподаването.

Същевременно всички мерки, определени със заповед на кмета на общината за овладяване на бедствието, се изпълняват. Поддържа се добра комуникация между всички институции, които работят съвместно за справяне с възникналите проблеми. Осигурен е нормален обществен ред. Уведомени са областната дирекция по безопасност на храните - Ловеч с оглед вземане на отношение по компетентност, както и РЗИ – Ловеч. Приемът и занятията в ДГ ,,Здравец“ с. Галата изнесени групи в с. Български извор, са преустановени, с цел предприемането на превантивни мерки във връзка с обявеното частично бедствено положение и регистрираните случаи на COVID-19 на територията на Република България.