Спешно ремонтират част от пътя Малко Търново - Царево

  • 24 март 2018, 16:15
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium znak remont

В рамките на няколко седмици ще започне спешният ремонт на най-засегнатите участъци по пътя Малко Търново - Царево. 56-километровата отсечка е част от второкласния път ІІ-99, свързващ общинските центрове.

За строителните дейности Агенция „Пътна инфраструктура“ ще вложи над 3 млн. лева, съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Спешният ремонт се налага заради зачестилите сигнали за лошото състояние на пътната настилка след пороите през декември и последните  снеговалежи.

Към момента са изготвени задания за проектиране на пълната рехабилитация на пътя Царево – Малко Търново, след което ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.

Целта на проекта е да се подобрят транспортно-експлоатационните качествата на пътната отсечка и нейната настилка, като се осигури добро отводняване на пътя и безопасността на движението.

Вече има и дата за началото на процедурата – 15 юли 2018 г. В случай, че няма обжалване проектът ще бъде готов за 90-95 дни, като се очаква до края на годината да приключат всички процедури.

Според депутата от ГЕРБ Диана Саватева отсечката между Царево и Малко Търново е от стратегическо значение за справяне с демографския проблем в тази част на страната. Освен това добрата инфраструктура ще помогне за икономическото съживяване на този район.