Спешно търсят кръв за съпруга на зам.-кмет

  • 20 февруари 2019, 11:25
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 43346159 1118044981687442 3521427884805718016 n

Спешна кампания с призив за кръводаряване превзе сайтове и социални мрежи в Северозапада. Каузата - помощ за тежко пострадалата в катастрофа край Луковит Весела Иванова. Акцията подеха нейни колеги от НОИ във Враца. Те обещават съдействие и транспорт до болницата в Плевен за всеки, решил да помогне с дарение от рядката кръвна група. 

"Нашата колежка Весела Илиева в неделя претърпя пътно-транспортно произшествие. Вследствие на тази злополука тя е в много тежко състояние – счупени таз и прешлени, с гръбначни и коремни травми. Весела е настанена е в Реанимацията на отделение по неврология на Университетската болница в Плевен. Има голяма кръвозагуба и всеки ден трябва да й се прелива кръв, нейната кръвна група е /А-/.

Близките са се справяли няколко дни, но необходимостта е по-голяма и спешна от това, което могат сами да подсигурят. От болницата изискват дарението на кръв да става в Медицинска академия – Плевен, като за тази цел има уреден транспорт.

Молим Ви, който има възможност и е с тази рядка кръвна група да помогне за спасяването на живота на нашата колежка – Весела Илиева. Благодарим Ви!", пишат колегите на пострадала дама.

Весела Илиева е съпруга на зам.-кметът на община Мездра Сашо Илиев. Той бе с нея в колата, когато стана тежкият инцидент. Припомняме, че на остър завой се сблъскаха "Нисан Кашкай" и "Фолксваген Голф". При катастрофата на място почина 76-годишна жена от Луковит, която е пътувала на задната седалка на японското возило. В същата кола са били 55-годишният Сашо Илиев и съпругата му Весела /51 г./. И двамата врачани пострадаха, като по-тежко бе и остава състоянието на жената. Освен тежките травми, тя страда и от голяма кръвозагуба, което налага всеки ден да се правят сериозни преливания.

Всеки, който иска да помогне, може да позвъни на телефон 0878 411 040 с цел осигуряване на транспорт до град Плевен.