Спипаха магазин за детски играчки да работи по време на локдауна

  • 18 декември 2020, 16:45
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium dji 00101  1

Проверка на експерти от държавен здравен контрол при Регионална здравна инспекция-Стара Загора установиха магазин да работи в нарушение на мерките срещу коронавируса. Инспекцията е направена днес в магазин „Па-Па“, който е в търговски център „Сити Център“ в града, на ул. “Княз Александър Батенберг“ № 28.

Констатирано е, че магазинът работи и извършва търговия с детски играчки, бебешки аксесоари, санитарно-хигиенни материали, перилни и почистващи препарати, бебешки и детски козметични продукти, бебешки и детски дрехи и храни. Предоставени бяха за проверка Удостоверение за регистрация №278/15.05.2012 г. и №25/17.03.2015 г. на Областна дирекция по безопасност на храните-Стара Загора за обект - самостоятелен щанд за търговия на дребно с детски храни.

Същият не е хранителен магазин, съобразно номенклатурата на Българската агенция по безопасност на храните. Хранителните магазини могат да бъдат: смесен магазин за търговия с храни и нехранителни стоки, смесен магазин за търговия с няколко групи храни, специализиран магазин, супермаркет и хипермаркет.

Заради това на магазин „Па-Па“, собственост на „ПАПА-БЕБЕ“ ООД-Стара Загора, е предписано да преустанови своята дейност, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!