Спират достъпа до детските площадки в Бяла

  • 16 март 2020, 15:41
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 1  19С ограничителни ленти ще бъдат заградени детските площадки в Бяла. Това е решението на кризисния щаб на общината с цел превенция разпространението на COVID-19. От общинската администрация призовават родителите да бъдат отговорни и да не водят децата си в пространствата за игра.

ОУ „Отец Паисий“ и Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм преминават към дистанционно обучение. За децата и младежите, които нямат достъп до интернет или компютър, общината ще съдейства на 100% всички да получават материалите на хартиен носител.

След вчерашното заседание на общинския кризисен щаб към него е създаден дежурен оперативен екип, към който могат да се обръщат всички жители на общината. Сигнали могат да се подават на денонощен дежурен телефон 05143 23 35 или на мобилен 0884 332 301 – Станимир Трендафилов – отговорник „Отбрана и сигурност“.

Общинската администрация работи при стандартното си работно време от 8 до 17 ч. при засилен филтър на входа.

„Наблегнете на превантивните мерки. Разчитаме на дисциплината, самосъзнанието и самоконтрола на всички жители на нашата община. Страната ни е под карантина, а не във ваканция. Помислете за възрастните си роднини и хората с хронични болести, те са най-уязвимата група. Намалете социалните си контакти и излизайте само при необходимост. Останете си вкъщи – това може да спаси човешки живот“, призовава кметът Бяла инж. Пеньо Ненов.

 

снимката е илюстративна